perjantai 26. kesäkuuta 2015

Lenkkisukat


Moi pitkästä aikaa. Olen ollut pitkällä tauolla käsitöiden suhteen, sillä en vaan ole pystynyt enkä jaksanut ottaa puikkoja käteen. Nyt vasta tuntuu, että voisin taas pikkuhiljaa palailla käsitöiden pariin. Surutyö kun ottaa oman aikansa.

No, minä tyttö olen tällä välin juossut pitkin metsiä ja pyöräillytkin ihan reippaasti. Suomen suvi kun vaan ei ole parhaita puoliaan näyttänyt, niin tekasinpa sitten villasukat lenkkareihin. Toki minulla näitä ohuita sukkia on ihan kiitettävästi, mutta ei yksi uusi pari pahasta ole, luulisin.


Malli Sukat varpaista varteen
Lanka Zitron Trekking XXL
Menekki 50 g
Puikot KnitPro Karbonz 100cm pyöröt 2,5mm

Kantapää on ranskalainen, mutta vähän omaa säätöä piti tietenkin tehdä. Harvoja on ne kerrat kun mitään ylipäänsä ohjeen mukaan teen.


Vahvistetun kantapään olen näihin sukkiin tehnyt niin, että kudoin joka toisen silmukan oikein ja joka toisen nurin ja oikeat silmukat jätetään neulomatta joka toisella kierroksella. Näin ainakin voin kuvitella, että kantapää on vahvistettu. Nuo nurjat silmukat tein siksi, että kantapää joustaa vähän paremmin ja istuvuuskin on mielestäni hieman parempi. Tämmöisiä pikku juttuja kokeilen näissä kantapääharjoituksissa ja tämä on ainakin omasta mielestäni jo kohtalaisen hyvä kantapääksi.

Mukavaa kesää, toivottavasti saisimme pikkasen mukavammat kelit ulkoilua ajatellen.


6 kommenttia:

 1. Hei vaan ! Juoksentele ja pyöräile sinä vain, niin surut jää pikkuhiljaa sinne matkan varrelle. Oikein mukavaa kesää, uskotaan että keli vielä muuttuu :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Aikansa se ottaa surutyö. Hyvää kesää :)

  VastaaPoista
 3. Heipä hei! Onpa mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! Blogiasi on ollut niin mukava seurata ja katsella hienoja neulomuksiasi! Ei kun vaan tosi mukavaa kesää sulle, hyvää mieltä ja puikot heilumaan!

  VastaaPoista
 4. Hei vaan, voi että oli kiva lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa. Surutyö vaatii oman aikansa ja toivottavasti surut ja murheet ovat jääneet sinne lenkki- tai pyöräilypolun varteen. Ihanat sukat! Sukkia mieki olen tänä kesänä väsäillyt, on niin kovin paljon noita kasvivärjättyjä lankoja, jotta jotain käyttöä niille on pitänyt alkaa kehittämään. Mukavaa kesää, kyllä nämä sateet ja viileydet vielä suvikeleiksi muuttuvat!

  VastaaPoista
 5. Hei vaan sinullekin!
  Ihanan näköiset sukat ja mukavia vinkkejä sain kirjoituksestasi.
  Oikein hyvää kesän jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat olet tehnyt. Olen sun blogissa eka kertaa, niin en sun surusta tiedä, mutta toivottavasti on helpottamaan päin. Liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista